Dodano: 2007-08-17 12:01
No wiadomo, jedni pozostaną przy starych płytach Nightwisha, innym, jak mozna zaobserwowac nawet na tym forum, bardziej spodobała się jego nowa twarz, a sa tacy co nie lubią ani tego, ani tego, lecz lubia wtrącić swoje trzy grosze :wink:
Dodano: 2007-08-17 12:09
| freya_blathin napisał(a): |
| lecz lubia wtrącić swoje trzy grosze :wink: |
Ojjj szkoda że tylko trzy grosze - no cóż biedny jestem :D
Bo widzisz, zastanawiam się co jest w tym zespole, że nie może mnie przekonać do siebie
Może wystarczy takie wytłumaczenie, że jak ich słucham to nie powodują na skórze gęsiej skórki - przyjemnej oczywiście, rumieńce nie pojawiają się na policzkach, a i ten wstrząs ciepły i przyjemny, uczucie tzw motylków w środku mnie się nie pojawia
Widocznie jestem mało gotycki :D
Dodano: 2007-08-17 12:20
Widzisz, nie rozumiem co ma do tego "gotyckość", prawdopodobnie myslisz tak jak wiekszosc ludzi, ze jesli muzycy ubieraja sie na czarno i maja babkę na wokalu to to musi być "gotyckie"...Tymczasem Tuomas odżegnuję się od tej opinii, pytany w wywiadach, o to czy sa zespołem gothmetalowym zaprzecza, twierdząc ze jesli juz bylby zmuszony szufladkowac Nightwish, to graja heavy metal lub symphonic heavy metal...
Poza tym nie rozumiem kompletnie Twojego podejścia, że jesli do Ciebie muzyka nie przemawia, to oznacza, że czegos jej brakuje 8O
Jest to podejście nieco niepokojące, nie uwazasz? :wink: 8)
Dodano: 2007-08-17 13:03
freya_blathin: :arrow:
| Cytat: |
| Widzisz, nie rozumiem co ma do tego "gotyckość", prawdopodobnie myslisz tak jak wiekszosc ludzi, ze jesli muzycy ubieraja sie na czarno i maja babkę na wokalu to to musi być "gotyckie" |
Równocześnie mógłbym powiedzieć, że muzycy którzy ubierają się na czarno, są satanistami. W tym przypadku moje myślenie było by błędem.
Nie kieruje się zdaniem - jak cię widzą tak Cię piszą. Wiele razy spotykaliśmy się przecież z takowym faktem, że ludzie lubią "szufladkować" poszczególne zespoły, co śpiewają, a jak w tekście jest słowo "demon" to znaczy, że zespół okultystyczny
I bardzo często jest to myśleniem błędnym
Ale w moim przypadku - zawsze uważałem, że tenże zespół w/w tematu nie jest zespołem gothmetalowym.
| Cytat: |
| Poza tym nie rozumiem kompletnie Twojego podejścia, że jesli do Ciebie muzyka nie przemawia, to oznacza, że czegos jej brakuje Shocked
Jest to podejście nieco niepokojące, nie uwazasz? Wink Cool |
Droga koleżanko :) Nigdy nie powiedziałem, że tenże zespół jest zły, że ich muzyka jest beznadziejna, a wokalistka nie umie śpiewać, albo coś im brakuje. Nightwish jest zespołem, który za pewnie dużo dał do kanonu muzyki. To, że nie przemawia - to nie znaczy, że coś jej brakuje :) Po prostu ich muzyka mnie nie przekonuje. Może nie mają takiego klimatu jakiego ja bym chciał. Ale jedno jest jasne - słuchasz muzyki/zespołu która cię zachwyca, jest dla ciebie przyjemnością, karmisz się nią, która pieści i usypia, powoduje, że w jej nutach unosisz się, rozmyślasz itp itd. Nightwish mi tego nie dają <a to nie znaczy, że są zespołem złym - nie mi to oceniać.>.
Oboje słuchamy taki zespół jak Diary of Dreams. Ja go szanuje i ich muzyka wiele mi daje przyjemności i do myślenia. Myślisz, że Diary of Dreams każdemu się podoba? Albo by się spodobał? Nie. Bo każdy szuka w muzyce swojej cząstki siebie. Swojego życia. Swojego JA.
Pozdrawiam,
Allanon
Dodano: 2007-08-19 09:35
| Harlequin napisał(a): |
nawet nie planuje ogladac, Noghtwish skonczyl sie dla mnie po "Wishmaster". potem bylo tylko gorzej ![]() |
dla mnie skończył się wraz z odejściem Tarji...
Rozczarowanie to bardzo paskudne uczucie, czasami lepsze jest puste mieszkanie.
Dodano: 2007-08-19 09:40
| SolAngelica napisał(a): |
[quote:21abc0a6fd="Harlequin"]nawet nie planuje ogladac, Noghtwish skonczyl sie dla mnie po "Wishmaster". potem bylo tylko gorzej ![]() |
dla mnie skończył się wraz z odejściem Tarji...[/quote:21abc0a6fd]
pozwólcie, że nightwish skończy się wpierw za zgodą jego członków - na razie gra i ma się dobrze :idea:
Dodano: 2007-08-19 10:37
| Thiv napisał(a): |
| Nightwish nie potrzebuje wokalistek...
http://pl.youtube.com/watch?v=OwTtDr5JPz4 to jest kierunek który wg. mnie powinni pociągnąć. urzekające. i ciężko powiedzieć, że Marco nie nadaje sie na wokal.. prawda? |
O... to mi się podoba...
I również zgadzam się z Thiv- tak zespół powinien tworzyć :)
Chyba przesłucham cały album- może znajdzie się na nim coś jeszcze ciekawego...
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Dodano: 2007-08-19 11:37
gdyby Nightwish przestawił się na takie granie wyszłaby z tego tylko kiepska kopia Tarot 8)
Dodano: 2007-08-25 19:57
Ja dziś przesłuchałem singiel-ek - Amaranth, który niedawno się ukazał...hmmm...powiem, krótko bez uzasadniania "swoich" racji. Jak ktoś powiedział "są gusta i guściki".
Mnie się ogólnie podoba. Szału nie ma...ale chętnie do niego sięgnę ponownie.
Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.
Dodano: 2007-08-25 22:03
A ja przesłuchałem cały album i stwierdziłem, że może sobie być- bez rewelacji, nudzi się trochę, ale niech tam- jak gdzieś usłyszę, to nie będę wrzeszczał, zeby wyłączono.
Co do samego utworu "Amaranth", stwierdzam, że mogę go słuchać, ale nie chcę oglądać (do tej pory gdy chciałem posłuchać wchodziłem na YouTube i oglądałem klip). Brzmi wtedy dobrze. Dopóki słyszę, ale nie widzę nowej wokalistki, jest ok 
[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]
Dodano: 2007-08-26 00:38
Może zmiana wokalistki będzie ciekawą zmianą w muzyce graną przez ten zespół, chociaż wcześniej też źle nie grali...
Dodano: 2007-08-26 13:08
Jak dla mnie to kawałek jest OK. Nic specjalnego klasyczny kawałek Nightwish w stylu np: "Nemo". Fajny refren, Anette ma całkiem dobry głos (choć czasem brak "wyjść w górę") ale reszta to "klasyka westernu", którą serwują nam od lat. Czyli OK
Hehehehe na teledysku Anette fajnie trzyma mikrofon :wink:
Keep Talking...
Dodano: 2007-08-26 13:53
| SzalonyKapelusznik napisał(a): |
|
Hehehehe na teledysku Anette fajnie trzyma mikrofon :wink: |
Dodano: 2007-08-26 14:27
Pewnie że wprwiona, dziecka się przecież już dorobiła :wink: .
A tak w temacie to stwierdzam, że nie ma się do czego przyczepić. Od razu słychać, że muzycznie to Nightwish i zmiana wokalistki wiele nie zmieniła. Dlatego kawałek mi się podoba. Ale w końcu muszę posłuchać całą płytę.
Keep Talking...
Dodano: 2007-08-26 17:46
Dodano: 2007-09-05 20:55
Dla mnie Nightwish bez Tarji to jak ryba bez wody... :? A głos ma wyjątkowy i Anette nie może sie równac z Tarjia... :roll:
Dodano: 2007-09-14 05:19
Sledze Nightwisha od 5 lat i coz tu duzo mowic.
Utwor jak promujacy teledysk - dno.
Zero solowek Emppu lub Tuomasa, ogolnie zbyt uniwersalny.
Jako teledysk promujacy nowy album - dno.
Jakas fabula tam jest? I Tuomas z gola klata... n/c
Nowa wokalistka - srednio.
Chwilami brzmi troche podobnie do Sharon z Within Temptation.
Ktos tam wyzej pisal ze ma lepszy glos.
Widac nie slyszal nic z poza Nightwish'owych utworow Tarji
I ktos sie czepial, ze ona sie rusza a Tarja nie. To radze koncerty poogladac. Albo sie poruszac spiewajac Walking In The Air...
Once... I had a dream....
Dodano: 2007-09-14 07:52
| Cross napisał(a): |
| I Tuomas z gola klata... n/c
|
Pewnie wolałbyś Tarję z gołą klatą :?: :lol:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-09-16 00:12
| minawi napisał(a): |
| [quote:2552128ae9="Cross"] I Tuomas z gola klata... n/c
|
Pewnie wolałbyś Tarję z gołą klatą :?: :lol:[/quote:2552128ae9]
Widzialem. Zadna rewelacja, chociaz w sumie...
Once... I had a dream....
Dodano: 2007-09-16 08:37
| minawi napisał(a): |
| [quote:9e417c3593="Cross"] I Tuomas z gola klata... n/c
|
Pewnie wolałbyś Tarję z gołą klatą :?: :lol:[/quote:9e417c3593]
able tożto już stara baba :wink:
Aiva Dodano: 2007-10-25 03:55
nom powiem zgadzam się z toba stary nightwish mrrrryyy coś zajebistego ale nie ma tragedi z nową wokalistką ale Tarji brak ten klimat nikt nie zastąpi pozdrawiam
chce miec aniola...
Re: Aiva Dodano: 2007-10-25 07:17
| Aiva napisał(a): |
| nom powiem zgadzam się z toba stary nightwish mrrrryyy coś zajebistego ale nie ma tragedi z nową wokalistką ale Tarji brak ten klimat nikt nie zastąpi pozdrawiam |
das ist wierutnen kłamstwen 8) in mojen opiniren oczywiścien 8)
noje babken ist gut singiren und bardziejen ładnen :lol:
Dodano: 2007-10-25 07:19
Dodano: 2007-10-25 07:20
| Envy napisał(a): |
| O, i właśnie tak masz następnym razem napisac brodzi wypracowanie :D |
proszę nie off-topować
Bez Tajri - kicha Dodano: 2007-11-03 23:15
Tu nie ma co dużo mówić. Nightwish straciło swój klimat gotycki. Nie ma solówek, ani nic w tym rodzaju. Tajra jako jedyna kobieta śpiewała operą. I wtedy Nightwish było super.Gotyk szedł całą parą, a gitary były wszędzie itd. A co jeszcze teledyski były lepsze. Amaranth jakoś jeszcze przejdzie, ale inny jak oglądałam to zrobili z tego popowy klip. A laska w porównaniu do Tarji.... co ja gadam tu nie ma żadnego porównania.... Niestety ale staczają się
:cry:
angel